VAŽNA OBAVIJEST

U subotu i utorak za promet su zatvorene ulice u središtu grada

Objavljeno, 18. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Terase u Nemčićevoj ulici u središtu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog održavanja Europskog tjedna mobilnosti u Koprivnici privremeno će se u subotu, 19. rujna, od 7 do 23 sata za promet motornih vozila zatvoriti Ulica Antuna Nemčića od Trga mladosti do početka Zrinskog trga.

Do 9 sati dopušten je prolaz vozilima za dostavu robe u središte grada, a od 7 do 12 sati vozilima koji koriste usluge autopraonice u Nemčićevoj.

U utorak, 22. rujna u vremenu od 8 do 13 sati bit će zatvorena Ulica Đure Estera od raskrižja s Vijećnikom ulicom do raskrižja s Frankopanskom ulicom, priopćili su iz Gradske uprave.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu.

Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.


Tagovi: OBAVIJEST TJEDAN KRETANJA ULICE ZATVPRENE

NEDAVNO OBJAVLJENO