ZASTARA KRAJEM KOLOVOZA

U srijedu počinje novo suđenje čelniku SDP-a Mladenu Kešeru

Objavljeno, 25. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: SDP / Mladen Kešer, čelnik županijskog SDP-a
AUTOR
Robert Mihaljević

Loša vijest za čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera: opet će mu se suditi u aferi lažnih putnih naloga. Prvo ročište u ponovljenom postupku sazvano je u srijedu u 8.30 sati na Općinskom sudu u Koprivnici.

To je već peti put da mu se u Koprivnici sudi u istom predmetu. Dvaput je osuđivan, dvaput oslobođan, ali viši sud svaku je presudu poništio i sve vraćao na početak.

Najmanje dvije nepravomoćne presude pak donesene su ranije i na nekadašnjem Općinskom sudu u Križevcima. No, i one nisu prošle na Županijskom sudu.

Za Kešera ponovljeni postupak dolazi u najgorem mogućem trenutku. On je, naime, kandidat za visoko mjesto na saborskoj listi SDP-a i Restart koalicije u II. izbornoj jedinici. S bremenom novog kaznenog postupka planovi su mu ozbiljno ugroženi.

Šefa SDP-a i načelnika Kalnika Mladena Kešera te bivšeg čelnika općinske turističke zajednice Marijana Kepu tereti se da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa Turističke zajednice nezakonito isplatili 17.200 kuna.

Cijeli se postupak, dakle, vuče već 17 godina, a zastara nastupa ove godine. Točan datum nastupa zastare je 22. kolovoza i pitanje je hoće li se dotad sve uspjeti pravomoćno okončati.

Sporni putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove. Potpisivali su ih Kepa i Kešer.

U ranijim nepravomoćnim presudama spominjalo se i kako je dio putnih naloga korišten kako bi se nezakonito plaćale turističke manifestacije na Kalniku.


Tagovi: MARIJAN KEPA MLADEN KEšER PUTNI NALOZI SDP SUđENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO