NAJVEĆI PRORAČUN U DESET GODINA

U poslovnim zonama otvara se najmanje 200 novih radnih mjesta

Objavljeno, 25. veljače 2020. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Punčikar i Jakšić s dogradonačelnicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnica je prošlu godinu završila s oko 194 milijuna kuna ukupnih prihoda i primitaka, što je 26 posto više nego godinu ranije. Ostvaren je višak od sedam milijuna kuna.

Izvršenje gradskog proračuna za 2019. godinu predstavili su gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik za financije Zdravko Punčikar naglasivši kako je to najbolji rezultat u posljednjih desetak godina.

Prihodi od poreza na dohodak porasli su za tri posto i iznosili su 62 milijuna kuna, i to unatoč činjenici da država poreznim reformama Koprivnici godišnje uzima čak 17 milijuna kuna.

“Kad zbrojimo dvije godine, dolazimo do toga da smo novu osnovnu školu na Podolicama mogli napraviti sami, bez zaduživanja”, upozorio je Jakšić, prenosi službeni gradski portal.

To govori o trendu rasta novostvorenih radnih mjesta u Koprivnici koji je, prema neslužbenim informacijama, nastavljen i ove godine.

Kako je Jakšić najavio u nedavnom razgovoru za naš portal, u poslovnim zonama u koje dolaze novi poduzetnici otvara se “minimalno 200, ali vjerujem da će biti i više”.

Veselimo se novim gradilištima, radnim mjestima, pozitivnim trendovima u koprivničkom gospodarstvu, a trenutno nam je najveće veselje to što nam se čini da ćemo za Poduzetničku zonu Dravska uskoro morati postaviti ploču s natpisom Rasprodano“, rekao je gradonačelnik.

“Ove godine smo napravili 194 milijuna kuna ukupnih prihoda i primitaka što nismo imali od 2008. godine“, potvrdio je pročelnik Zdravko Punčikar, piše koprivnica.hr.

Punčikar veli kako država dosta dobro zarađuje na gradskim projektima jer je u središnji proračun uplaćeno devet milijuna kuna PDV-a na 45 milijuna kuna lanjskih koprivničkih investicija.

Kad je riječ o projektima financiranim europskim novcem, uz pomoć EU fondova ostvarene su investicije vrijedne 21 milijun kuna, što je rast od čak 120 posto u odnosu na godinu ranije.

Koprivnica je danas u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju europskog novca, a trend će biti nastavljen i ove godine.


Tagovi: KOPRIVNICA MISEL JAKSIC PRORAčUN RADNA MJESTA ZDRAVKO PUNčIKAR

NEDAVNO OBJAVLJENO