U ponedjeljak između 11 i 13 sati očekuje se probijanje zvučnog zida

Objavljeno, 30. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: MORH / Zrakoplovi Rafale Hrvatskog vojnog zrakoplovstva na nebu
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak se na području šest županija očekuje probijanje zvučnog zida i veliki prasak zbog preleta vojnih zrakoplova.

Kako doznajemo, sve će se događati između 11 i 13 sati, kad će vojni zrakoplovi Rafale poletjeti iz baze u Velikoj Gorici.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će 1. srpnja od 11 do 13 sati provoditi redovne letačke aktivnosti.

Tijekom tih aktivnosti može se očekivati probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 metara uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u RH.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida, očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, navode u HRZ-u.

U Hrvatsku je nedavno stiglo šest borbenih zrakoplova Rafale, a u idućim razdoblju stiže ih još šest. Rafale prilikom leta stvara osjetno veću buku od ruskih MIG-ova koje je dosad koristilo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.


Tagovi: AVIONI BUKA RAFALE ZRAKOPLOV ZVUčNI ZID

NEDAVNO OBJAVLJENO