VIŠI TROŠKOVI ZAPOSLENIH

U Podravki radi 300 ljudi više nego lani, a prosječna neto plaća je čak 8400 kuna

Objavljeno, 03. studenoga 2019. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Pogon koprivničke Podravke u Varaždinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Izdvajanja za zaposlene u Podravki su u prvih devet mjeseci ove godine rasla za 7,6 posto, otkriva financijski izvještaj koprivničke kompanije.

Točnije, ukupno je u devet mjeseci za radnike izdvojeno 778 milijuna kuna, što je 55 milijuna kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Podravka to tumači ovako: “Viši troškovi osoblja rezultat su planiranog poboljšanja materijalnih prava zaposlenika“.

Tako su u sektoru prehrane radnici ove godine dobili 41 milijun kuna više nego lani, a u sektoru farmaceutike (Belupo) 14 milijuna kuna više.

No, razlog većih izdvajanja za zaposlene leži i u činjenici da je u Podravki ove godine zaposleno najmanje 300 novih radnika. Zadnjeg dana lanjskog prosinca, naime, koprivnička je kompanija imala oko 6500 zaposlenih, a zadnjeg dana ovogodišnjeg lipnja oko 6800.

Mršićev saldo

Moguće je, dakako, da je dijelom riječ i o sezonskim radnicima, ali ostaje činjenica kako je zaposlenih u tvrtki osjetno više nego lani.

Financijske brojke cijele grupe Podravka otkrivaju još jednu zanimljivu stvar. U prvih šest mjeseci ove godine, naime, za neto plaće svih zaposlenih u grupi (u zemlji i inozemstvu) izdvojeno je oko 342 milijuna kuna.

Istodobno je, podsjetimo, objavljeno i kako je na zadnji dan lipnja ove godine u grupi Podravka bilo zaposleno oko 6800 ljudi. Po tome ispada kako je prosječna neto plaća u Podravki u prvome polugodištu bila čak 8400 kuna.

U zadnjoj godini mandata bivšeg predsjednika uprave Podravke Zvonimira Mršića u Podravki je radilo ukupno 6400 osoba. Danas ih je u kompaniji, dakle, oko 400 više.


Tagovi: PLAćA PODRAVKA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO