U mandatu Martine Dalić neto plaća u Podravki veća za 90 eura

Objavljeno, 21. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Martina Dalić na koprivničkom polumaratonu
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prodaju od 346 milijuna eura, što je 8 posto više nego u prvom polugodištu lani.

Normalizirana neto dobit iznosila je 26 milijuna eura i bila je otprilike na istoj razini kao u istom razdoblju prošle godine. Prehrana i farmaceutika ostvarili su pritom istu dobit, po 13 milijuna eura.

Prodaja Vegete rasla je manje od 1 posto, a Juha gotovo 14 posto. Najviše je podbacila prodaja ribe, čak 7 posto, te mesnih proizvoda, oko 4,5 posto.

Prodaja Belupa veća je za gotovo 22 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, prije svega zbog Rusije: prodaja je tamo rasla čak 118 posto.

U Podravki d.d. (bez Belupa, Žita i drugih poduzeća) u prvom je polugodištu u prosjeku radilo oko 3250 ljudi, što je 5 više nego lani.

Njihova prosječna neto plaća iznosila je 879 eura (oko 6600 kuna) te je veća za 8 posto (oko 65 eura) nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvom polugodištu 2021. godine – prvom u mandatu sadašnje predsjednice uprave Podravke Martine Dalić – prosječna neto plaća svih zaposlenih u Podravki d.d. iznosila je 791 euro.

To znači da je neto plaća u dosadašnjem dvogodišnjem mandatu direktorice kompanije rasla u prosjeku za 11 posto, odnosno oko 90 eura. Riječ je o prosjeku plaće svih zaposlenih, dakle i menadžera.


Tagovi: 2023 PLAćA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO