SKUP ANTIFAŠISTA

‘U koprivničkim školama pridaje se velika pozornost antifašizmu’

Objavljeno, 08. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Ratimir Ljubić, Ksenija Ostriž i Ivan Pal na skupu udruge antifašista
AUTOR
Redakcijski tekst

U subotu je u koprivničkom Domu za starije Udruga antifašističkih boraca i antifašista Koprivnice održala Godišnju skupštinu na kojoj su bili i dogradonačelnica Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

“Tema antifašizma je jako važna u ovome trenutku te, nažalost, ne bi trebala biti samo usputno spomenuti događaj u sklopu građanskog odgoja ili povremeno obrađivana na satovima povijesti u školama.

Sretna sam zbog činjenice da u našem gradu nije tako jer se u našim školama velikim zalaganjem profesora, nastavnika i učenika pridaje velika pozornost antifašizmu”, rekla je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

Skup antifašista u Koprivnici
Skup udruge antifašista u Koprivnici / Foto: Grad Koprivnica

Prikazan je i kratki dokumentarni film „Od Danice do Auschwitza“ koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg putovanja koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta „Vlak sjećanja 2019.“, zajedno s profesorom Zoranom Pintarićem i višim kustosom Muzeja grada Koprivnice Draženom Ernečićem.

Okupljenima su se obratili predsjednik Udruge Rade Prosenjak, u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik UAB-a Križevci Ivan Knok te potpredsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Anica Desnica.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: ANTIFAšISTI ANTIFAšIZAM KSENIJA OSTRIž

NEDAVNO OBJAVLJENO