U Koprivnici se gradi studentski dom s 53 sobe i 3 apartmana

Objavljeno, 08. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: SVEUČILIŠTE SJEVER / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dva kapitalna projekta na Sveučilištu Sjever ukupno vrijedna oko 10 milijuna eura kreću u realizaciju.

Riječ je o gradnji studentskog doma za koji je Vlada u proračunu osigurala pet milijuna eura te gradnji znanstveno-istraživačkog parka, projekta za kojeg je Koprivnica putem EU fondova uspjela ishoditi isti iznos.

Osim toga, kreće i dugo očekivani projekt novog učeničkog doma koji će se urediti u derutnoj zgradi bivšeg konačišta HŽ-a u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici. Nositelj projekta je Županija uz potporu Grada, a država je iz proračuna osigrala milijun eura ove i tri milijuna eura iduće godine.

Planirani kapacitet studentskog doma je 103 studenta koji će biti raspoređeni u 10 jednokrevetnih, 30 dvokrevetnih, 10 trokrevetnih i tri sobe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Uz smještaj studenata, planira se i smještaj za tri profesora u apartmanima.

Na natječaj za projektiranje studentskog doma (projekti su procijenjeni na 120.000 eura) javilo se čak 13 ponuditelja iz cijele Hrvatske. Na koncu je ponuda osječke arhitektonske tvrtke Trinas inženjering u iznosu 74.000 eura proglašena najpovoljnijom te će se s njima potpisati ugovor.

Poznato je i koliko će stajati te tko će graditi novi znanstveno-istraživački park Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Prema procjeni Grada, riječ je o projektu vrijednom 4,67 milijuna eura (bez pdv-a) koji se financira europskim novcem iz ITU mehanizma za Koprivnicu.

Projekt uključuje brownfield investiciju, kojom će se rekonstruirati i obnoviti dvije zapuštene zgrade na prostoru bivšeg kompleksa vojarne. Prihvaćena je ponuda čakovečke građevinske tvrtke Gradis koja je iznosila 4,28 milijuna eura, što je 8 posto manje od planiranog iznosa. S pdv-om radovi će stajati 5,35 milijuna eura.


Tagovi: SOBE STUDENTSKI DOM SVEUCILISTE SJEVER

NEDAVNO OBJAVLJENO