BESPOVRATNI NOVAC EUROPSKE UNIJE

U Koprivnici se gradi prihvatilište za beskućnike vrijedno 15 milijuna kuna

Objavljeno, 29. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: CRVENI KRIŽ / Pučka kuhinja koprivničkoga Crvenog križa
AUTOR
Redakcijski tekst

U Koprivnici se gradi centar za beskućnike i druge osobe kojima je potrebna socijalna skrb i pomoć u kući.

Riječ je o projektu Gradskog društva Crvenog križa u Koprivnici vrijednom oko 15 milijuna kuna. Cijeli iznos osiguran je bespovratno iz fondova Europske unije.

Grad će za projekt nazvan Centar za pomoć u kući darovati zemljište na kojem će se graditi cijeli kompleks. Riječ je o parceli površine 2500 kvadrata na početku Herešinske ulice.

Kako tumače u koprivničkom Crvenom križu, ciljne skupine su beskućnici i druge osobe čija je egzistencija dovedena u pitanje ili pogoršana zbog lošeg imovinskog stanja.

Osim njih, tu su i korisnici socijalnih usluga kojima se topli obrok svakodevno dostavlja u kuću te starije osobe i umirovljenici koji će u novom Centru imati poludnevni boravak.

Centar za pomoć u kući imati će prvo prihvatilište za beskućnike u Koprivnici te novu pučku kuhinju proširenih kapaciteta. U prihvatilištu će biti smješteni beskućnici iz cijele županije.

Postojeća kuhinja Crvenog križa može pripraviti samo do 170 obroka dnevno. Uslugu dostave toplih obroka starijima i bolesnima namjeravaju pak proširiti i na 11 okolnih općina. Za to im je potrebna nova kuhinja.

U Crvenom križu također navode i kako će dodatno zapošljavati ljude nakon što Centar za pomoć u kući u Herešinskoj ulici profunkcionira.


Tagovi: BESKUIćNICI CRVENI KRIž PRIHVATILIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO