POČINJE ŠKOLA

U Koprivnici prvašića skoro koliko i u cijeloj Ličko-senjskoj županiji

Objavljeno, 08. rujna 2019. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko 464.000 učenika u ponedjeljak sjeda u školske klupe, od čega je oko 38.000 prvašića. U Koprivničko-križevačkoj županiji je oko 12.300 učenika osnovnih i srednjih škola.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove je školske godine u prve razrede osnovnih škola upisano oko 500 učenika manje nego protekle. Najmanje prvašića, samo oko 360, upisano je u Ličko-senjskoj županiji.

To je, primjerice, tek nešto više od Koprivnice u kojoj u prve razrede sutra dolazi 301 prvašić, jedan više nego prošle školske godine. Inače, u koprivničke osnovne škole u ponedjeljak dolazi točno 2457 učenika.

Od ponedjeljka kurikularna reforma ulazi u sve hrvatske škole, i to u 1. i 5. razrede osnovnih škola u svim predmetima te prve razrede srednjih škola. Gimnazijalci po novim kurikulumima pratiti sve predmete, a učenici strukovnih škola matematiku, hrvatski i strani jezik.

Ministrica Blaženka Divjak očekuje kako će učenike osnovnih škola u ponedjeljak dočekati svi učenici koji su od ove godine besplatni. Koprivničke vlasti pak svojim su školarcima osigurali besplatne radne i obične bilježnice te majice za prvašiće, za što je izdvojeno blizu milijun kuna.

Ministrica je potvrdila i kako je u postupku nabave oko 90.000 tableta koji će se koristiti u nastavi. Tablete će dobiti svi učenici 5. i 7. razreda osnovne škole. U nižim razredima učenici će tablete dobiti za rad u školi, u prosjeku jednog na četiri učenika.


Tagovi: LIKA MINISTRICA PRVAšIćI SKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO