PONOSNI NA PRIZNANJA

U istom danu Koprivnica je dobila dvije važne nacionalne nagrade

Objavljeno, 07. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Jakšić i Labazan s vrijednim nagradama
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je istom danu dobila čak dvije vrijedne nacionalne nagrade – Renesansni festival proglašen je najboljom turističkom manifestacijom, a grad je dobio titulu Eco City kao najbolji u očuvanju okoliša.

O tome su u ponedjeljak na konferenciji za medije govorili gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Turističke zajednice grada Renato Labazan.

“Nagrada Eco City dodijeljena nam je zbog energetske učinkovitosti, brige za okoliš, održivog razvoja, ali i plana gospodarenja otpadom. Koprivnica ovog časa odvojeno prikuplja više od 50 posto otpada, što nas svrstava u državni vrh i na to smo iznimno ponosni”, naglasio je gradonačelnik.

Kad je riječ o nagradi Renesansnom festivalu, Jakšić veli kako je to dokaz da se i na kontinentu mogu organizirati velike i uspješne turističke manifestacije.

Kaltenberg najveći

“Renesansni festival jedini je u Hrvatskoj koji privlači desetke tisuća posjetitelja bez ijednog velikog koncerta, što je doista izniman uspjeh”, poručuje čelni čovjek Koprivnice.

Šef Turističke zajednice grada i idejni tvorac koprivničke turističke ‘renesanse’ Renato Labazan ističe kako je nagrada Hrvatske turističke zajednice kruna njihova višegodišnjeg rada. Trebala je, doduše, stići i ranije, veli.

“Najveća svjetska manifestacija ovakvog tipa održava se u njemačkom Kaltenbergu. Naša se prostire na malo više prostora, ali njihova ima bogatiji sadržaj, što i ne čudi jer imaju velikog sponzora i ulaznicu od 200 kuna”, tumači Labazan.

Očekuje kako će Renesansni festival biti još posjećeniji, “pogotovo kad brza cesta dođe do Koprivnice“.

Renato Labazan i Mišel Jakšić
Renato Labazan i Mišel Jakšić / Foto: Robert Mihaljević


Tagovi: ECO CITY KOPRIVNICA NAGRADE RENESANSNI FESTIVAL

NEDAVNO OBJAVLJENO