SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U gradu otvoreno 280 novih radnih mjesta, proračun veći za 12 milijuna

Objavljeno, 21. srpnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Gradonačelnik MIšel Jakšić dolazi na sjednicu Gradskog vijeća
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradski proračun povećan je u ovoj godini za desetak milijuna kuna i sad iznosi 255,2 milijuna kuna, odlučilo je Gradskog vijeće Koprivnice na sjednici u utorak.

Ključni razlog rasta leži u povećanju planiranih prihoda od poreza na dohodak: umjesto prvotno planiranih 68,7 milijuna, rebalansom proračuna porezni prihodi sad iznose 76,1 milijun kuna.

Gradski šef financija Zdravko Punčikar objasnio je kako je riječ o izmjenama Zakona o porezu na dohodak kojima je udjel gradova i općina u tim prihodima povećan sa 60 na 74 posto.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je vidljiv rast u plaćama prosvjetnih djelatnika, ali rastu i prihodi od prodaje gradilišta ove godine. Proračun će biti veći za ukupno 12 milijuna kuna.

Sjednica Gradskog vijeća Koprivnice
Sjednica Gradskog vijeća Koprivnice / Foto: Grad Koprivnica

“Optimizam nam svakako daje i podatak da su ove godine u prvih šest mjeseci otvorena 283 nova radna mjesta te da pada nezaposlenost”, otkrio je Jakšić.

Dometnuo je kako sve planirane investicije idu svojim tokom: nova škola na Podolicama, dječji vrtići, rotor, Aglomeracija i radovi na drugom kolosijeku pruge.

Pročelnik za financije Punčikar također je naveo kako su neplanirano povećani troškovi za predškolski odgoj, i to za milijun kuna, zbog upisa više djece u vrtiće od planiranog broja. Trenutačno je na popisu 40-ak mališana koji su ostali neupisani, a gradonačelnik je obećao kako će svi na jesen imati svoje mjesto u vrtiću.


Tagovi: GRADSKO VIJEćE PRORAčUN RADNA MJESTA

NEDAVNO OBJAVLJENO