KOMUNALNI REDARI U AKCIJI

U epidemiji drastično skočio broj kazni za konzumiranje alkohola na javnom mjestu

Objavljeno, 18. ožujka 2022. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Početkom epidemije i uvođenja lockdowna, na području Koprivnice značajno su se bile povećale prijave za konzumiranje alkohola na javnim mjestima, što je zabranjeno.

Prema Odluci o komunalnom redu u Koprivnici, “na svim površinama javne namjene zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića(…) Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako na površinama javne namjene konzumira alkoholna pića”.

To se ne odnosi na organizirane događaje na javnim mjestima poput koncerata i turističkih manifestacija. No, zabranjeno je, primjerice, piti pivo na klupici u središtu grada, ispred dućana, kioska ili u parku.

Tijekom 2020. godine, nakon lockdowna i zatvaranja kafića, komunalno redarstvo u Koprivnici primilo je 37 prijava civilne zaštite i policije o kršenju zabrane konzumiranja alkohola u javnom prostoru. To je bilo čak deset puta više prijava nego godinu ranije.

Ispijanje piva i gemišta

Tijekom prošle godine opet se bilježi značajno manje prijava jer su epidemiološke mjere olabavile, a kafići proradili.

Komunalno redarstvo zaprimilo je prošle godine tri prijave djelatnika Policijske uprave o kršenju spomenute odredbe. Izdali smo jedan obvezni prekršajni nalog temeljem prijave Policijske postaje Koprivnica”, izvijestili su gradski komunalni redari.

Dolaskom toplijih dana opet će se diljem grada moći vidjeti ispijanje piva i gemišta na klupicama ispred zgrada i u parkovima.

Nije da nam je drago zbog te odredbe, ali ljude ipak valja podsjetiti kako je kazna za to 500 kuna.


Tagovi: ALKOHOL JAVNO MJESTO KOMUNALNI REDARI KONZUMIRANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO