U đurđevačkoj ljekarni plaća 800 eura, u križevačkoj 1850 eura. Zašto?

Objavljeno, 15. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: PLIVA / ILUSTRACIJA / Nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ljekarne u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvarile su lani oko 26 milijuna eura prihoda uz neto dobit veću od milijun eura. Zapošljavale su 130 ljudi u ukupno 22 ljekarničke jedinice.

Ljekarne Štefanić sa sjedištem u Đurđevcu najveće su na području županije: lani u ostvarili 5,2 milijuna eura prihoda, što je rast od 10 posto, a dobit je iznosila 350.000 eura. Štefanić ima pet ljekarni (Đuđevac, Molve, Virje, Kloštar Podravski, Zagreb) i 19 zaposlenih.

Na drugome su mjestu Županijske ljekarne u Koprivnici, koje imaju pet poslovnica s ljekarničkom maloprodajom: dvije u Koprivnici te po jednu Sokolovcu, Rasinji i Drnju. Prihodi su im 5,1 milijun eura (11 posto veći), a neto dobit 166.000 eura. Imaju 22 zaposlena.

Treće po veličini su Županijske ljekarne Križevci koje imaju tri ljekarničke jedinice: dvije u tom gradu i jednu u Svetom Ivanu Žabnu. One su imale promet od 3,23 milijuna eura (12 posto više), neto dobit od 42.000 eura te ukupno 13 zaposlenih.

Slijede Ljekarna Šamuga u Križevcima, koprivničke Ljekarne Rizk-Rizk, Škunca Đurđevac, Obadin-Dodlek Koprivnica, Hmelina-Kovačić Koprivnica i Ljekarna Hajdinjak Koprivnica.

Ljekarnu u Koprivnici ima i Podravkina farmaceutska tvrtka Belupo, ali ona posluje u sastavu njihova ljekarničkog lanca Deltis pharm pa nije poznato kolike prihode ostvaruje.

Belupov lanac ljekarni Deltis pharm ostvario je lani 8,64 milijuna eura prihoda, a neto dobit iznosila je 202.000 eura. Imaju 43 zaposlena te posjeduju ljekarničke jedinice u Koprivnici, Samoboru, Ogulinu, Dućama kod Omiša, Karlovcu, Crikvenici, Dugoj Resi, Zagrebu i Velikoj Gorici.

Najvišu prosječnu neto plaću isplaćuju Županijske ljekarne Križevci: oko 1850 eura neto što je više za 480 eura u odnosu na prethodnu godinu. Najnižu prosječnu neto plaću po zaposleniku lani je isplaćivala đurđevačka Ljekarna Škunca: tek 801 euro mjesečno.


Tagovi: LJEKARNE PLAćA PRIHODI žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO