U četvrtak se za promet zatvara Esterova, idući tjedan cijela magistrala

Objavljeno, 21. rujna 2022. Vijesti
# Foto: IVAN BRKIĆ / GLAS PODRAVINE / Policajac regulira promet zbog biciklističke utrke Cro race u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

U četvrtak se u Koprivnici održava Dan bez automobila u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Tim povodom za sav će promet biti zatvorena Ulica Đure Estera u središtu grada, i to od 9 do 12 sati.

Prema najavi gradske uprave, u toj će se ulici od 9 do 11 sati predstaviti brojni sportski klubovi, održat će se kreativna eko radionica Zeleni globusi te edukacija građana o sigurnom i održivom prometu pomoću tehnologije proširene stvarnosti.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna, a cilj je poticati male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Policija pak danas javlja kako se zbog biciklističke utrke Cro race u utorak, 27. rujna, privremeno zatvara promet na cestama kojima će natjecatelji prolaziti.

Obavijest za kamione

“Sukladno vremenskom planu utrke, a uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke odvijati u utorak između 15 i 16 sati.

Za vrijeme prolaska kroz Podravinu natjecatelji će se kretati državnom cestom D-2 na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Subotica Podravska – Cvetkovec.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama, odnosno znakovima policijskih službenika i redara.

Oni će na pojedinim lokacija zatvarati promet na trasi kretanja natjecatelja, odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Apeliramo na vlasnike teretnih vozila, da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale, alternativne prometne pravce jer će se privremeno isključivati iz prometa. Gledatelje molimo da utrku promatraju s pozicija na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika”, ističu u policiji.


Tagovi: BICIKLISTIčKA PROMET UTRKA ZATVARA SE

NEDAVNO OBJAVLJENO