NEUSPJELI PREGOVORI

U četvrtak štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj

Objavljeno, 09. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

U četvrtak počinje štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, najavili su u srijedu sindikati nakon neuspješnih pregovorima s Vladom.

Šef Nezavisnog sindikata Branimir Mihalinec istaknuo je kako će sutra svo nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama štrajkati.

– Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će cirkularni štrajk, u četvrtak cijela Hrvatska u štrajku, a ostale dane po nekoliko županija – prenosi N1 izjavu Mihalinca.

– Naši zahtjevi su moralni. Očekujemo odaziv svih članova i nečlanova i da će sutra cijeli sustav biti u blokadi. Sutra cijeli dan štrajkamo, prema napucima koji su u školama, ujutro će se početkom smjene odraditi skupovi radnika – veli on.

U osnovnim školama osigurat će se čuvanje manje djece i djece s teškoćama u razvoju, ako nema nikoga tko se o njima u vrijeme štrajka može brinuti.

Sindikati poručuju roditeljima da to nije štrajk protiv njih, nego za dostojanstvo svih učitelja koji su u odgoju i obrazovanju.


Tagovi: SKOLE šTRAJK

NEDAVNO OBJAVLJENO