JEDNI SU VEĆ ISPLATILI, DRUGI ĆE USKORO

Tvrtke isplaćuju božićnice, provjerili smo tko će dobiti najveću

Objavljeno, 06. prosinca 2020. Financijer
# Foto: DM / Lanac drogerija dm radnicima isplaćuje 13. i 14. plaću
AUTOR
Redakcijski tekst

Tvrtke su počele isplaćivati božićnice i darove za djecu svojim radnicima, a neke su se isprsile i nagradama za dobre poslovne rezultate.

Svake je godine posebna vijest lanac drogerija dm koji, doduše, tradicionalno ne isplaćuje božićnice, ali radnici zbog toga nisu tužni. Svake godine, naime, kao nagradu dobiju još dvije prosječne neto plaće. A prosječna plaća u dm-u je 10.000 kuna.

Konzum je ovih dana objavio kako svim radnicima isplaćuje 1500 kuna božićnice. Spar će isplaćivati do 1600 kuna, ovisno o radnom stažu u tvrtki: manje će dobiti oni s manje staža.

Kutinska Lonia objavila je kako je već dala božićnicu od 1500 kuna, ali u bonu koji se može iskoristiti u njihovim dućanima. Trgovački lanac Pevex daje 1000 kuna božićnice, a Kaufland će svakom radniku isplatiti 1800 kuna.

Koprivnički Hartmann isplatit će uskoro 1400 kuna božićnice, a radnike očekuje i drugi dio nagrade za dobre poslovne rezultate koja bi mogla iznositi do 1500 kuna.

Podravka je objavila kako radnicima isplaćuje drugi dio ovogodišnje nagrade od 1000 kuna plus 600 kuna dara za djecu. Lani su isplatili i 1500 kuna božićnice, očekuje se da će tako biti i ove godine.

Kad je riječ u drugim većim trgovačkim lancima, Plodine su prošle godine svim radnicima isplatili 2500 kuna božićnice, a Lidl i križevački KTC po 2000 kuna. Isti iznos očekuje se i ove godine.


Tagovi: BOžIćNICE DM KAUFLAND KONZUM LIDL PODRAVKA SPAR TVRTKE

NEDAVNO OBJAVLJENO