Tvrtka već 14. godinu najpoželjniji poslodavac u RH. Plaća sve govori

Objavljeno, 09. veljače 2024. Vijesti
# Foto: DM / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Veliko istraživanje tijekom protekle godine iznjedrilo je listu od 20 tvrtki u Hrvatskoj koje su najpoželjniji poslodavci.

Istraživanje o poslodavcima prvog izbora proveo je Alma Career Croatia putem portala MojPosao na uzorku od više od 25.000 ispitanika tijekom prošle. Istraživanje se provodi 19. godinu za redom.

A već 14. godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj je tvrtka Dm-drogerie markt. Drugo mjesto i ove godine zauzeo je Lidl, dok je treće mjesto ponovno otišlo Rimac grupi.

Četvrti je Muller, peti A1, a zanimljivo je kako se na šesto mjesto probio HEP koji je državni monopolistički mastodont. Sedmi je Hrvatski telekom, osmi Kaufland, deveta INA, a deseta Atlantic grupa.

Među 20 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj nema Podravke i Belupa. Čak 17 ih ima sjedište u Zagrebu. Dvije su tvrtke iz Istre (Infobip i Valamar), a jedna iz Rijeke (Jadran galenski laboratorij).

Usput, da rezimiramo, prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u prošloj poslovnoj godini iznosila je oko 1670 eura. Upravo toliki su iznos zato u prosincu dobili kao 13. plaću.


Tagovi: DM MOJPOSAO PLAćA POSLODAVAC

NEDAVNO OBJAVLJENO