Tvrtka s 19 restorana i 7 kafića: Promet se konačno vraća na doba prije pandemije

Objavljeno, 30. lipnja 2022. Financijer
# Foto: KTC / ILUSTRACIJA / ARHIV / Radnici KTC-a na prijašnjem godišnjem druženju
AUTOR
Robert Mihaljević

Nakon dvogodišnje krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove se godine poslovanje ugostiteljskog sektora vraća u normalnije i stabilnije razdoblje.

Potvrđuju to i u križevačkom trgovačkom divu KTC-u koji – osim lanca trgovina, benzinskih postaja i poljoljekarni – posjeduje 19 restorana i 7 kafića.

“Ove godine polako se normalizira situacija u ugostiteljstvu. Broj prodanih obroka i prihodi vraćaju se na pretpandemijsku 2019. godinu”, navodi se u KTC-ovu poslovnom izvještaju.

Da se epidemija doista snažno odrazila na KTC-ov sektor ugostiteljstva, pokazuju izvještaji o ostvarenoj bruto dobiti po njihovim poslovnim segmentima. Ugostiteljstvo je, tako, lani zabilježilo minus od 4 milijuna kuna, a ti gubici su bili veći za 56 posto nego godinu ranije.

Žele u Veliku Goricu

No, svi drugi poslovni segmenti poslovali su osjetno profitabilnije nego godinu ranije. Tako je sektor trgovine ostvario 44 milijuna kuna bruto dobiti (rast od 35 posto), lanac benzinskih postaja 20 milijuna (35 posto više), a poljoljekarne 4 milijuna (čak 660 posto više).

KTC danas ima 27 supermarketa i 5 ostalih specijaliziranih prodavaonica, 19 restorana i 7 kafića, 21 poljoljekarnu i 15 benzinskih postaja. Gradi se novi supermarket u Bjelovaru i novi veliki centar u Đurđevcu.

Osim toga, u KTC-u otkrivaju kako i dalje traju pregovori o lokaciji za izgradnju trgovačkog centra na području Velike Gorice. U KTC-u je lani u prosjeku bilo zaposleno oko 1420 ljudi.


Tagovi: KTC RESTORANI UGOSTITELJSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO