Tvrtka ove godine radnicima isplaćuje božićnicu od čak 1670 eura

Objavljeno, 21. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Radnicima Podravke isplaćuje se božićnica od 200 eura
AUTOR
Redakcijski tekst

Mnogi će radnici u prosincu dobiti tradicionalne božićnice od svojeg poslodavca koje se obično isplaćuju s plaćom za studeni.

Rekordnu božinicu i ove će godine isplatiti lanac drogerija dm-drogerie markt čiji radnici na kraju svake godine dobivaju stimulaciju u iznosu mjesečne plaće svakog pojedinog zaposlenika.

Kako je prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u ovoj poslovnoj godini iznosila oko 1670 eura, što je 12 posto više nego lani, božićnica, odnosno godišnja nagrada iznosit će im upravo toliko.

Podravka i Belupo značajno su digli plaće radnicima od 1. prosinca. No, kako se ovih dana čuje u kompaniji, božićnica bi trebala biti ista kao i lani: 1500 kuna, odnosno 200 eura.

dm radnicima isplaćuje dvije dodatne plaće
Lanac drogerija dm isplaćuje najveću božićnicu / Foto: dm

U Kauflandu su već objavili kako su se “pobrinuli da svi zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u predblagdansko vrijeme dobiju prikladne darove poslodavca u obliku poklon bona u vrijednosti od 331.81 eura”.

U sestrinskoj tvrtki Lidlu očekuje se također ista božićnica kao i lani, kad su radnici dobili 2500 kuna, odnosno 331,81 euro.

Kad je riječ o tvrtkama u džavnom vlasništvu, u vrhu po iznosu božićnice godinama je HEP grupa koja svojim radnicima također isplaćuje 2500 kuna. Toliku božićnicu dobivaju i zaposlenici Hrvatskih šuma.


Tagovi: BOžIćNICA DM PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO