Tvrtka koju vodi koprivnički menadžer najbrže je rastuća kompanija u Hrvatskoj

Objavljeno, 28. svibnja 2022. Financijer
# Foto: KOPRIVNICA OPSKRBA / Marjan Vugrinec, menadžer s velikim iskustvom u plinskom biznisu
AUTOR
Redakcijski tekst

Tvrtka na čijem je čelu poznati koprivnički menadžer najbrže je rastuća kompanija u Hrvatskoj u protekloj godini.

Riječ je o tvrtki MVM CEEnergy, hrvatskoj podružnici mađarske MVM grupe i jednom od najvećih zakupaca LNG terminala na Krku. Lani je od prodaje plina ostvarila oko 3,6 milijardi kuna prihoda, i to u prvoj punoj godini poslovanja, piše Lider.

Na čelu tvrtke MVM u Hrvatskoj je od rujna 2020. godine Marjan Vugrinec, bivši član uprave plinske tvrtke Koprivnica opskrba koja je u vlasništvu njemačkog EON-a. Vugrinec je bio i član uprave koprivničkoga Komunalca zadužen za plinski biznis.

MVM, bivši MFGK Croatia, u razdoblju od 2021. do 2027. zakupio je ukupno 6,75 milijardi kubika plina na LNG terminalu na Krku. To je gotovo polovica zakupljenih kapaciteta LNG-a na Krku.

Plinska kompanija MFKG nastala je u rujnu 2013. godine kad je elektroenergetski div MVM u vlasništvu mađarske države preuzeo cijeli plinski biznis njemačkog EON-a u toj zemlji. Time je MVM postao vodeći plinski opskrbljivač na tržištu Mađarske te je krenuo u regionalnu ekspanziju.

Prema financijskim izvještajima tvrtke MVM u Hrvatskoj, imaju ukupno četiri zaposlena, a prosječna plaća u kompaniji je oko 22.500 kuna.


Tagovi: LNG MARJAN VUGRINEC MVM PLIN

NEDAVNO OBJAVLJENO