Tvrtka ima 290 radnika u Hrvatskoj i 60 u Njemačkoj. Pogledajte razliku u plaći

Objavljeno, 16. lipnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Gradilište Radnika u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Građevinski div Radnik ostvario je lani ukupno 598 milijuna kuna prihoda, što je pad od 18 posto. Neto dobit bila je manja za četiri posto i iznosila je 39 milijuna kuna.

Cijela grupa Radnik – s tvrtkama Radnik-Plin, Radnik-Hvar, Bistra, Hidroing, Vodogradnja, Hidroregulacija – imala je konsolidirani prihod od 847 milijuna kuna uz neto dobit od 65,4 milijuna kuna.

Križevačka tvrtka lani je prosječno zapošljavala oko 350 radnika, što je desetak manje nego predlani. Oko 290 radnika u Hrvatskoj imalo je prosječna neto primanja od 11.100 kuna, dok je 60-ak zaposlenih u Njemačkoj zarađivalo u prosjeku oko 19.400 kuna neto mjesečno, što je više za 75 posto posto.

Radnik je na gradilištima u Hrvatskoj ostvario prihode od 571 milijun kuna uz bruto dobit od 44 milijuna kuna. Ključne prihode imali su na izgradnji bolnice u Bjelovaru (118,6 milijuna kuna), rehabilitacijskog centra u Varaždinskim Toplicama (44,1 milijun), poslovno-servisnog centra Teknoxgroup (43,4), Eurospina u Zaprešiću (35,5), Aglomeracije Koprivnica (25,6), sjedišta Infobipa (23 milijuna kuna).

Na gradilištima u Njemačkoj tijekom prošle godine poslovali su s ukupno 29 milijuna kuna prihoda te skromnom bruto dobiti od 290.000 kuna. U Radniku kažu kako se ove godine pripremaju na značajan investicijski ciklus zbog čega nisu isplaćivali dividendu iz dobiti.

Planiraju rekonstrukciju i dogradnju hotela u Križevcima te izgradnju nove poslovne zgrade za upravu i stručne i tehničke poslove tvrtke na lokaciji pokraj Hotela Kalnik u Tomislavovoj ulici u Križevcima. U izradi je tehnička dokumentacija za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa u centru Sv. Ivana Žabna.

Pored toga se privode gospodarskim aktivnostima nekretnine tvrtke u Malom Lošinju, Velom Lošinju i Hvaru, čime se nastoji ostvariti širenje predmeta poslovanja i na druge grane gospodarstva, osiguravajući tako veću otpornost na eventualne oscilacije u građevinarstvu, kažu u Radniku.


Tagovi: 2021 NJEMAčKA PLAćA PRIHODI RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO