AFERA S NAMJEŠTANJEM POSLOVA

Tvrtka čiji je vlasnik uhićen dobivala velike poslove i u županiji

Objavljeno, 17. rujna 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Krešo Petek i Branko Hrg na potpisivanju ugovora o gradnji razvojnog centra
AUTOR
Robert Mihaljević

Saborski zastupnici Dražen Barišić (HDZ) i Vinko Grgić (SDP) ostali su u četvrtak poslijepodne bez imuniteta te će uskoro biti uhićeni po nalogu Uskoka.

Riječ je o aferi vezanoj uz Jadranski naftovod i predsjednika uprave Dragana Kovačevića koji je ranije uhićen zbog sumnje da je primio 1,9 milijuna kuna mita.

Prvoosumnjičeni u aferi je vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada Krešo Petek koji je također uhićen. Ukupno je slobode lišeno 13 osoba.

Petek se sumnjiči da je dao mito Kovačeviću kako bi od Janafa dobio poslove vrijedne 40 milijuna kuna. Navodno mu je novac predao u gotovini lani u studenome.

Inače, Elektrocentar Petek izvodio je radove i na području Koprivničko-kirževačke županije. Najviše su uprihodili na gradnji Razvojnog i tehnološkog parka u Križevcima vrijednog 34 milijuna kuna.

Taj se projekt u najvećem dijelu financirao EU novcem. Ugovor je potpisan u mandatu gradonačelnika Branka Hrga tijekom 2015. godine.

Elektrocentar Petek gradio je i novi Športsko-rekreacijski centar u Đurđevcu sa stadionom. Na natječaju je prošao s ponudom od 8,3 milijuna kuna. Završetak radova prilično je kasnio zbog stalnog natezanja izvođača i nadzornog inženjera koji je prigovarao kvaliteti izvedbe.

Inače, Elektrocentar lani je ostvario 679 milijuna kuna prihoda uz neto dobit od 19 milijuna kuna. U posljednje tri godine s Janafom je potpisao čak 16 milijunskih ugovora.


Tagovi: DRAGAN KOVAčEVIć ELEKTROCENTAR JANAF KREšO PETEK

NEDAVNO OBJAVLJENO