Tužitelji podnijeli žalbu: Jozinović si nije smio isplatiti milijun kuna bonusa

Objavljeno, 27. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA / Župan Darko Koren i njegov kum Mladen Jozinović
AUTOR
Redakcijski tekst

Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović (43) oslobođen optužbe za nezakonitu isplatu milijunskog bonusa.

Jozinović je, naime, lani u ožujku nepravomoćno oslobođen optužbe za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno isplatu nagrade. No, osuđen je za krivotovorenje diplome Prometnog fakulteta u Zagrebu. Za to je dobio 8 mjeseci uvjetnog zatvora.

“Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja jer državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano oslobodio okrivljenika optužbe.

Smatramo da je u postupku dokazano da je okrivljenik počinio to kazneno djelo jer je protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i društvenog ugovora, bez znanja i suglasnosti osnivača, isplatio sebi nagradu veću od 1,4 milijuna kuna.

Lažna diploma

U žalbi se predlaže da Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukine presudu i vrati predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu.

Žalba je podnesena i zbog bitne procesne povrede i odluke o kazni u odnosu na dio presude kojim je okrivljenik oglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

On je, naime, kod zasnivanja radnog odnosa predao lažnu fakultetsku diplomu kao dokaz završenog fakulteta, iako nikad nije završio fakultet”, ističu u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Mladen Jozinović bio je direktor regionalnog centra za otpad Piškornica kod Koprivnice. Smijenjen je nakon što se doznalo da je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa za dobar poslovni rezultat, odnosno dovoz desetaka tisuća tona smeća na Piškornicu iz cijele Hrvatske.


Tagovi: BONUSI MLADEN JOZINOVIć PIšKORNICA PRESUDA TUžITELJI žALBA

NEDAVNO OBJAVLJENO