KAPITALNA INVESTICIJA

Turci kreću s bušenjem u Podravini, grade energanu od 450 milijuna kuna

Objavljeno, 31. listopada 2019. Vijesti
# Foto: HRT screenshot (gradnja geotermalne elektrane kod Bjelovara)
AUTOR
Redakcijski tekst

Turski MB Holding u Podravini namjerava graditi geotermalnu elektranu vrijednu čak 60 milijuna eura, otkrio je čelnik čovjek Muharrem Balat na sastanku sa županijskim vlastima u Koprivnici.

Predsjednik Uprave MB Holdinga u srijedu je županu Darku Korenu i njegovim suradnicima predstavio kompaniju. Osim u Velikoj Cigleni kod Bjelovara, konzorcij već ima nekoliko geotermalnih postrojenja u Turskoj i među najvećim je proizvođačima energije iz geotermalnih izvora u Europi.

“Želimo što prije krenuti sa bušenjima na lokaciji kako bi u potpunosti vidjeli potencijal, a ako je onakav kakav je u Velikoj Cigleni onda će se raditi o investiciji u elektranu od oko 60 milijuna eura za koju jamčimo da neće imati niti jedan problem.

Koren i Sobota s čelnikom turskog holdinga / Foto: Županija

Velik dio tehničke dokumentacije za projekt u Legradu je riješen, potrebne su nam dozvole kako bismo započeli s bušenjem i gradnjom, tu smo sretni što možemo računati i na vašu pomoć”, istaknuo je Balat, kako je u četvrtak priopćeno iz županova ureda.

“Korištenjem geotermalne energije otvaraju se velike mogućnosti ne samo za proizvodnju struje koja je ekološki čista, već bi izgradnja elektrane na našem području pomogla i u razvoju poljoprivredne proizvodnje u plastenicima te zdravstvenog turizma”, naglasio je župan Koren.

Predsjednika uprave turskog konzorcija Muharrema Balata i suradnike primio je župan Koren s dožupanom Darkom Sobotom i načelnikom općine Legrad u kojoj su geotermalni izvori Ivanom Sabolićem.


Tagovi: GEOTERMALNA ELEKTRANA LEGRAD MB HOLDING TURCI

NEDAVNO OBJAVLJENO