USKOK PODIGAO OPTUŽNICU

Trojica policajaca iz presretača uzimala novac i mobitele od vozača

Objavljeno, 22. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: MUP / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojica policajaca koji su vozili presretače suspendirani su s dužnosti te je protiv njih pokrenut kazneni progon nakon što je otkriveno da su kazne za prebrzu vožnju uzimali za sebe te su primali i mito od vozača.

Protiv policajaca starih 49, 36 i 51 godinu Uskok je podigao optužnicu zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita, a s njima su prijavljena ui dva vozača u dobi od 45 i 48 godina.

Prema optužnici, policajci iz prometne policije Slavonski Brod su od 6. ožujka 2019. do 5. siječnja lani koristeći se presretačima utvrdili da je više vozača na autocesti prekoračilo brzinu kretanja.

“Počiniteljima prekršaja predočavali su da su kazne znatno više te su posljedice teže od onoga što je predviđeno propisima. Slijedom toga su kazne naplaćivali u višim iznosima, a razliku između iznosa koji su naplaćeni i iznosa koji su iskazani u službenim evidencijama zadržali za sebe.

Policajci stari 49 i 36 godina terete se i da su 24. listopada 2019. presretačem utvrdili da su dvojica također optuženih vozača krećući se jedan iza drugoga na autocesti prekoračili brzinu kretanja.

Potom su zaustavili njihova vozila i predočili im posljedice počinjenih prekršaja. No, vozači su im za blaže kažnjavanje ponudili da će im preko tvrtke u kojoj su zaposleni besplatno ishoditi mobitele, na što su policajci pristali.

Na mjestu počinjenja prekršaja naplatili su im novčanu kaznu od 250 kuna svakom, a sukladno dogovoru su krajem studenoga 2019. u poslovnici tvrtke u Slavonskom Brodu podigli obećane mobitele”, navodi se u optužnici Uskoka.


Tagovi: MITO OPTUžNICA POLICAJCI PRESRETAč SLAVONSKI BROD

NEDAVNO OBJAVLJENO