Teška prometna nesreća: malodobni vozač (16) bori se život

Objavljeno, 15. kolovoza 2023. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojica mladića stradala su rano jutros u teškoj prometnoj nesreći na varaždinskom području.

Kako upravo javlja policija, nesreća se dogodila u utorak oko 5.45 sati u mjestu Kapelec u općini Maruševec između Ivanca i Varaždina.

“Mladić u dobi od 18 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede. Zbog neprilagođene brzine, prilikom izlaska iz lijevog zavoja izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom ulijevo van kolnika.

Pritom je lijevim bočnim dijelom vozila udario u betonski stup dvorišne ograde. Vozilo je od siline udara odbačeno udesno van kolnika, gdje je također lijevim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu.

U prometnoj su nesreći ozlijeđen vozač i dvojica putnika iz vozila, obojica starosti 20 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin”, rekli su danas u varaždinskoj policiji.

Prometna kod Bjelovara

Isti dan oko 4.20 sati pak teška prometna nesreća u Severinu kod Bjelovara, a vozio je 16-godišnjak! U automobilu su bili 18-godišnji vlasnik vozila i 15-godišnjak.

“Izlaskom iz oštrog zavoja u lijevo uslijed neprilagođene brzine u zanošenju je sletio u putni jarak. Nakon slijetanja vozilo se odbacilo natrag na kolnik i ponovno sletjelo u putni jarak na suprotnoj strani kolnika.

Uslijed udara i nekorištenja sigurnosnog pojasa vozač je ispao iz vozila te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu u Bjelovar gdje su mu kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

18-godišnjak kao vlasnik osobnog automobila dao je na upravljanje vozilo maloljetniku iako je znao da on nema pravo upravljati vozilom”, rekli su u bjelovarskoj policiji.


Tagovi: MARUSEVEC PROMETNA TROJICA MLADICA VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO