Tročlana obitelj 7 dana na moru platit će barem 1200 kuna više nego lani

Objavljeno, 16. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Plaža na Cresu
AUTOR
Redakcijski tekst

Smještaj na Jadranu poskupio je u odnosu na prošlu sezonu od 10 do čak 50 posto, u restoranima i kafićima skuplje je u prosjeku za 20 posto, a osjetno je skuplje i gorivo.

Tročlana obitelj sedam dana apartmana platit će 200 do 500 kuna više nego prošlog ljeta. Jedan obrok u restoranu svaki dan znači još šestotinjak kuna. Za put tamo i natrag po autocesti treba oko 400 kuna, otkriva Večernji list.

Apartman za troje, primjerice, koji je prošle godine koštao 60-ak eura, sada stoji minimalno 66 eura na noć, a zbog dobre potražnje vjerojatnije i oko 70 eura.

Prosječno poskupljenje u obiteljskom smještaju iznosi oko deset posto, pa on i dalje ostaje povoljnija opcija od hotela. Za samo jedan polupansion u crikveničkim hotelima s četiri zvjezdice u srpnju treba izdvojiti oko 90 eura, odnosno po noćenju do desetak eura više nego prošle sezone.

Oni koji idu na more, dakle, moraju ponijeti više novca nego lani. I to po osobi od nekoliko stotina, pa i do nekoliko tisuća kuna ako se radi o ekstremnijim primjerima. Tročlana obitelj, tako, tjedan dana ljetovanja ove će godine platiti barem 1200 kuna više nego lani, izračunao je Večernji.


Tagovi: LJETOVANJE MORE OBITELJ SKUPLJE

NEDAVNO OBJAVLJENO