Tri poznate osobe iz našeg kraja u trezorce uložile 19 milijuna eura!

Objavljeno, 10. ožujka 2024. Vijesti
# Foto: GRAD VARAŽDIN / Rudolf Kišiček (u sredini) dobitnik je priznanja Grada
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznato je tko je uložio najviše novca u državne trezorske zapise koje je Ministarstvo financija ponudilo svim građanima.

Prema podacima Središnjega klirinškog depozitarnog društva, u 10 najvećih vlasnika državnih vrjednosnih papira četiri su fizičke osobe. Od njih, čak troje dolazi iz Varaždina. Nove je podatke u nedjelju prvi objavio Jutarnji.

Među fizičkim osobama najviše je trezoraca upisala menadžerica Branka Bralić iz Varaždina, koja je uložila čak 10 milijuna eura. Drugi je poduzetnik Milenko Bašić poznat iz afere vjetroelektrane u kojoj je bio uhićen s Josipom Rimac: on je uplatio 8,5 milijuna eura.

Na drugome je mjestu Bernarda Kramar iz Varaždina koja je u trezorske zapise uložila 5,2 milijuna eura, a na trećem Rudolf Kišiček iz Varaždina s ulogom od 4,1 miliun eura.

Branka Bralić i Bernarda Kramar članovi su uprave Trgovačkog poduzeća Varaždin, čiji je osnivač i prokurist Rudolf Kišiček. TP Varaždin, inače, u prosincu lani je svoj maloprodajni lanac Kitro prodao Narodnom trgovačkom lancu (NTL), o čemu je naš portal prvi izvijestio.

Kako je godišnji prinos na trezorce koje su upisali oko 3,7 posto, ispada kako će Branka Balić godišnje na tom ulaganju zaraditi 370.000 eura, Bernarda Kramar oko 192.000 eura, a Rudolf Kišiček 152.000 eura.


Tagovi: TP VARAZDIN TREZORCI TREZOSKI ZAPISI ULAGANJE VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO