Tri policajca iza ponoći brutalno pretukla vozača koji im je bježao

Objavljeno, 24. veljače 2023. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Trojica policajaca proglašeni su krivima i osuđeni jer su brutalno pretukli vozača koji im je bježao, a za kojim su i pucali iz vatrenog oružja.

Prema nepravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana, policajci Romeo (52), Slaven (42) i Renato (34) bili su službenici Policijske postaje Požega kad su u noći između 0.55 i 2.20 sati imali potjeru za vozačem Pavlom.

Pavle im je te noći bježao renaultom cliom požeških oznaka od Požege do Velike i natrag do Požege, a naganjali su ga zbog sumnje da je počinio više prekršaja i kazneno djelo prema policijskom službeniku Davoru koji ga je pokušao zaustaviti.

“Nakon što je Pavle u Priorljavskoj ulici u Požegi izašao iz automobila i unatoč naredbi te hicima upozorenja Slavena da stane, trčeći se udaljio prema vrtovima obiteljskih kuća, gdje su ga kod žičane ograde sustigli okrivljeni policajci i druge kolege.

Brojne teške ozljede

Prema njemu su primijenili sredstva prisile tako što mu je Renato uz pomoć Romea i drugih kolega stavio na ruke lisice i položili ga prsima na tlo, po prešutnom dogovoru o zajedničkom djelovanju, u nakani da ga teško tjelesno ozljede, više ga puta udarali nogama, rukama i pendrekom po glavi i tijelu.

Potom su ga po tlu odvukli do vozila interventne jedinice policije, koja ga je radi utvrđivanja identiteta odvezla u prostorije Policijske postaje Požega, a trojac ga je tamo ponovno udarao šakama i nogama i pendrekom po tijelu”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Pavle je zadobio iščašenje zgloba između ključne kosti i lopatice, prijelom rebra, potres mozga, krvne podljeve na ramenu, lopatici, nadlaktici, trupu, boku, zdjelici, na leđima. Zadobio je i oguljotine nosa, čela, tjemena, sljepoočnog područja, krvni podljev oko oka, oguljotine kože i podljeve po cijelom tijelu.

Sve se dogodilo još 10. travnja 2011. godine, ali prva nepravomoćna presuda donesena je tek ovih dana. Policajci su osuđeni na po 10 mjeseci uvjetno, a Pavle je sa zahtjevom za odštetom u iznosu od 20.000 eura upućen u privatnu parnicu. Presuda je nepravomoćna.

Odšteta 20.000 eura

Romeo je danas umirovljenik i nidje ne radi. Slaven je zaposlen u jednoj kaznionici kao pravosudni policajac, a najmlađi od njih, Renato, radi kao policajac u jednoj policijskoj postaji na obali.

Sudac im je kao olakotnu okolnost uzeo to da su burno i neprimjereno reagirali jer je Pavle te noći skoro pogazio njihova kolegu koji ga je pokušao zaustaviti,. Policajci su se na sudu branili i kako je Pavle ozljede zadobio jer je iskočio iz automobila u pokretu, no njihova obrana oborena je drugim sudskim dokazima.

Policajci su, također, rekli kako su ga naganjali zbog obijesne vožnje te je Pavle u jednom trenutku vozio i s podignutom haubom čime je posebno ugrožavao sve sudionike u prometu. I dalje tvrde kako ga nisu tukli, ni dok su ga sustigli, ni poslije u policijskoj postaji. Na presudu će se žaliti.


Tagovi: BJEžAO POLICAJCI POZEGA PRESUDA PRETUKLI VOZAčA TRI POLICAJCA

NEDAVNO OBJAVLJENO