PRESUDA ZA NAKNADU ŠTETE

Tri klinca ukrala auto pa se bježeći policiji zabila u beton

Objavljeno, 09. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojica maloljetnika ukrali su opel corsu te su se bježeći policijskoj patroli njome zabili u betonski rubnik. Šteta je bila totalna.

Nesreća se dogodila na križanju Klaićeve i Ulice Republike Austrije u Zagrebu. Igor, Matija i Ivan – sva trojica iz Sesveta – ukrali su automobil koji je bio u vlasništvu zagrebačke tvrtke sa sjedištem u Dubravi “te su se, bježeći pred policijskom patrolom, zabili u betonski rubnik”.

U parničnom postupku donesena je presuda kojom je naloženo Igoru, Ivanu i Matiji da tvrtki solidarno isplate odštetu s kamatama koja se popela na iznos od 39.000 kuna. Ivan i njegovi roditelji odmah su podmirili 10.000 kuna, a tvrtka je kasnije ovrhom naplatila oko 29.000 kuna od Igora i njegovih roditelja.

Kako Matija nije podmirio baš ništa, Igor i njegova majka su ga tužili te ovaj tjedan dobili sudski spor s obzirom da se Matija uopće nije pojavio na ročištu, niti je odgovorio na tužbu. Sud je odlučio da mora podmiriti polovicu iznosa, što znači da Igoru i majci mora vratiti 14.500 kuna.

Igor i njegova majka pokušali su se izvansudski nagoditi s Matijom, prije podnošenja tužbe, dopisom u kojem su tražili da vrati dio duga koji se odnosi na njega u iznosu od 14.500 kuna. No, Matija na to uopće nije odgovorio, niti se kasnije pojavio na sudu.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Matija može žaliti u roku od 15 dana od primitka. Sva tri su kradljivca danas punoljetna.


Tagovi: BJEžALI POLICIJI KLINCI ODšTETA PROMETNA UKRALI AUTO

NEDAVNO OBJAVLJENO