Trgovci upozorili: Zbog Vladinog zamrzavanja cijena moguće nestašice

Objavljeno, 08. rujna 2022. Vijesti
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik udruge trgovine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca Martin Evačić komentirao je Vladinu uredbu o ograničavanju cijena ulja, mlijeka, brašna, šećera i mesa.

Upozorio je kako su cijene koje je Vlada svojom odlukom zamrznula kod svih proizvoda niže od nabavnih cijena po kojima ih trgovački lanci kupuju od svojih dobavljača.

“Mi s ovakim cijenama moramo ući u negativne kalkulacije. Ako neće postojati neki dogovor između vlade i proizvođača, ako proizvođači ne snize cijene, mi ćemo biti prisiljeni raditi s tom negativnom maržom ili jednostavno proizvode skinuti s polica”, rekao je Evačić za N1.

Udruga trgovine će uputiti dopis Vladi zbog jedne pravno vrlo neugodne situacije. Evačić tumači kako je Zakonom o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi prodaja ispod nabavne cijene kažnjiva do čak 5 milijuna kuna po pojedinom slučaju.

Trgovci će zbog toga zatražiti od Vlade da stavi izvan snage Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, odnosno to može učiniti Sabor ili da Vlada na neki način jamči da se taj zakon neće primjenjivati na proizvode za koje je Vlada zamrznula cijene.


Tagovi: CIJENE NESTAšICE TRGOVCI VLADA ZAMRZAVANJE CIJENA

NEDAVNO OBJAVLJENO