USKRSNICE I NAGRADE ZAPOSLENICIMA

Trgovački lanac svim svojim radnicima isplaćuje dvaput po 10.000 kuna

Objavljeno, 06. travnja 2020. Financijer
# Foto: dm / Prodavaonica dm-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Trgovački lanci i druge tvrtke u Hrvatskoj isplaćuju uskrsnice svojim radnicima.

Konzum je, tako, priopćio kako će svi zaposlenici, njih 10-ak tisuća, dobiti po tisuću kuna, što je 300 kuna više nego lani.

Ranije je križevački trgovački div KTC isplatio tisuću kuna, a s istim iznosom pridružio mu se i Lidl. Spar i Lidl pak u ožujku su svojim radnicima isplatili i po 1500 kuna nagrade.

Lanac drogerija dm ni ove godine neće isplatiti uskrsnice. Umjesto toga, oni svake godine svim svojim radnicima u lipnju i prosincu isplaćuju stimulaciju u iznosu prosječne bruto plaće.

Svi radnici dm-a, tako, dvaput godišnje dobiju oko 10.000 kuna neto nagrade, odnosno 13. i 14. plaću.

Prehrambena kompanija Podravka svojim je radnicima i ove godine osigurala uskrsnicu vrijednu 600 kuna.

Poslovna iskaznica dm-a

Trgovački lanac dm u Hrvatskoj zapošljava oko 1600 radnika. “Cijela dm povezana grupa zapošljava preko 21.400, a cijeli koncern zajedno s dm Njemačka nudi siguran posao za više od 62.000 djelatnika”, ističu u tvrtki.

Godine 2019. dm Hrvatska je po trinaesti put sudjelovao u opsežnom istraživanju portala MojPosao te je prema ocjenama djelatnika po sedmi put osvojio 1. mjesto u kategoriji velikih tvrtki.

Tvrtka dm Hrvatska u poslovnoj godini 2018/2019. ostvarila je promet od 2.22 milijarde kuna. Cijela dm grupacija, uključujući dm Njemačku, ostvarila je promet od 11,2 milijarde eura.

Lanac drogerija dm ima 23 prodavaonice u Hrvatskoj, navode u toj tvrtki.


Tagovi: DM KONZUM KTC LIDL PLAćE USKRSNICE

NEDAVNO OBJAVLJENO