SUĐENJE UČENIKU

Treniranje strogoće: učenik završio na sudu jer nije uključio svjetla na biciklu

Objavljeno, 29. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Rudolf (19) završio je na sudu nakon što ga je policija ulovila kako se oko 22 sata vozi na biciklu bez uključenih svjetala.

Policija mu je odmah izdala obvezni prekršajni nalog s kaznom od 300 kuna, ali on je uložio prigovor pa je određeno sudsko ročište. Inače, zakonskim izmjenama od ljetos kazna je pooštrena i iznosi čak 500 kuna.

Prema optužnom prijedlogu, mladi se Rudolf 20. lipnja ove godine oko 22 sata vozio na biciklu bez uključenih svjetala varaždinskom Ulicom Vladimira Nazora.

“Nije imao upaljena svjetla, iako se, s obzirom na vrijeme upravljanja, radilo o uvjetima smanjene vidljivosti”, navela je policija u optužnom prijedlogu.

No, Rudolf se na ročištu branio kako je to bio najduži dan u godini te je on jako dobro vidio.

“Nisam nikad kažnjavan, tad sam još bio učenik, živim s roditeljima i nemam baš nikakve prihode niti imovinu. Ne znam zašto me je policajac kaznio, mogao mi je izreći upozorenje”, žalio se mladić.

Sud je na koncu prihvatio njegovu obranu te mu izrekao samo opomenu zbog tog prekršaja, a oslobođen je i plaćanja troškova postupka. Protiv presude žalba nije dopuštena.


Tagovi: BICIKL SUđENJE SVJETLA UčENIK

NEDAVNO OBJAVLJENO