NESTALI MLADIĆ PRONAĐEN MRTAV

Tragičan kraj potrage: ‘Koliko tuge je u ovoj slici, dragi Matija…’

Objavljeno, 16. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Posljednja Matijina fotografija na Facebook profilu
AUTOR
Redakcijski tekst

“Koliko tuge je u ovoj slici, dragi Matija… Prijatelju moj, počivaj u miru”, napisao je muškarac u komentaru ispod fotografije koju je Matija posljednju objavio na svojem Facebooku.

A slika je doista pretužna. Matija sa psom na šumskoj stazi odlazi nekamo u daljinu. Živ se više nikad nije vratio.

Tragična vijest o Matijinu nestanku i kasnijem pronalasku njegova tijela šokirala je sve koji su ga poznavali, ali i cijeli Daruvar. Mladić je radio kao fizioterapeut u Daruvarskim toplicama i bio je, kažu, sjajan čovjek.

Matija je zadnji put viđen u subotu, 9. svibnja, na Crnom vrhu na Papuku, a na sebi je imao crnu majicu kratkih rukava, donji dio trenirke sive boje i tamni manji ruksak.

U opsežnu potragu na nestalim mladićem pripadnici HGSS-a uključili su se u utorak, 12. svibnja. Odmah su se zaputili na područje Petrovog veha nedaleko od Daruvara.

Pripadnici HGSS-a traže nestalog mladića na Papuku / Foto: HGSS
HGSS u potrazi na papučkim obroncima / Foto: HGSS

“Teren pretražujemo do kasnih večernjih sati s tri potražna tima, dva drona, 17 pripadnika HGSS-a i osmero prijatelja, poznanika i članova HPD Petrov vrh, ali nažalost ne uspijevamo locirati nestalu osobu”, navode u HGSS-u.

Akcija se nastavlja u jutarnjim satima u srijedu, 13. svibnja, s 12 pripadnika HGSS-a i 24 osobe.

“Oko podneva dobivamo nove infromacije koje mijenjaju tijek potrage te krećemo u reorganizaciju. U popodnevnim satima definiramo još nekoliko točki od interesa te u pregledu jedne od njih naši pripadnici nalaze beživotno tijelo nestaloga”, otkrivaju u HGSS-u.

Matijino tijelo pronađeno je blizu najvišega vrha zapadnog Papuka pet dana od nestanka. Prijatelji kažu da je počinio samoubojstvo.


Tagovi: DARUVAR MRTAV NESTAO

NEDAVNO OBJAVLJENO