Tomo s pištoljem ušetao u školu i prijetio nastavnici jer mu maltretiraju sina

Objavljeno, 26. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACUJA / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Tomo je došetao u školu i s rukom na pištolju prijetio nastavnici jer učenici maltretiraju njegova sina.

Prema optužnici, sve se događalo u svibnju ove godine oko 16 sati u prostorima jedne srednje škole na području Zagreba,

“U prostorijama škole, u cilju da ustraši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: „Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantiram što će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi“.

Te riječi i ponašanje su kod nastavnice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, dakle, ozbiljno je prijetio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom”, ističu tužitelji.

Tomo se branio kako je “oko 15,30 sati, primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je upravo na mobitel njihov sin primio poziv u kojem mu se prijetilo na način da mu je rečeno da se pazi da ga se prati i da će ga istući”.

“Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kadi mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mjestu zaštitara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan.

No, iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan, te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici”, branio se Tomo.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je zaštitar prijetio. Kaže kako je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. I njezine kolegice potvrdile da su tog dana vidjele kako je naoružani zaštitar ušao u školu.

Tužitelji za njega traže šest mjeseci uvjetnog zatvora, a otpužnica je nepravomoćna.


Tagovi: PIšTOLJ PRIJETIO NASTAVNICI šKOLA ZAGREB ZAšTITAR

NEDAVNO OBJAVLJENO