Tomislav osuđen za 0,64 promila: ‘Ma nemoguće, popio sam samo dva piva’

Objavljeno, 21. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Tomislav (39) nije se uspio obraniti na sudu nakon što je ulovljen da vozi pod utjecajem alkohola od 0,64 promila.

Prema presudi, on je u kolovozu u 18.45 sati u Šibicama kod Sesveta upravljao osobnim vozilom krećući se kolnikom Zagrebačke ulice pod utjecajem “alkohola od 0,74 g/kg, što umanjeno za 0,1 g/kg pogreške mjerenja iznosi 0,64 g/kg”.

Ni pola sata

Tomislav se branio kako nije istina da je bio alkoholiziran, a imao je i objašnjenje zbog čega je napuhao toliko promila.

“Ne priznajem da sam vozio pod utjecajem alkohola. Ne smatram se krivim s obzirom da sam popio samo dvije pive, i to neposredno prije zaustavljanja. Nije prošlo ni pola sata od konzumacije do alkotesta.

Nisam sklon alkoholu, a vozačka dozvola potrebna mi je za obavljanje svakodnevnog posla”, referirao se vozač na činjenicu da je policija predložila i zabranu vožnje.

Sutkinja je, međutim, odbacila njegovu obranu kao neosnovanu. Smatra kako su svi dokazi u tom postupku na strani policije.

Pravila struke

“Policijski službenici proveli su alkotestiranje po pravilima struke. Obavili su ispitivanje u 18:55 sati iako su vozača zaustavili u 18:45 sati.

Vozač je izjavio da je popio pola litre piva prije pola sata, ali zapisnik je vlastoručno i bez primjedbi potpisao te nije poricao rezultate ispitivanja i nije zahtijevao uzimanje krvi i urina radi analize”, objasnila je prekršajna sutkinja.

Zato ga je osudila i kaznila sa 260 eura te plaćanje 30 eura troškova sudskog postupka. No, nije prihvatila prijedlog policije da mu se izrekne zabrana upravljanja. Presuda je pravomoćna.


Tagovi: ALKOHOL DVA PIVA PRESUDA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO