HRPU NOVCA PRONAŠAO U PELENI

Tomislav je opljačkao susjede i smislio savršen alibi. Ipak su ga otkrili

Objavljeno, 28. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Trebala je to biti savršeno izvedena provala, bez svjedoka i s čvrstim alibijem koji će biti neoboriv na sudu. Barem je tako mislio Tomislav (29) iz Samobora kad se upustio u nedjelo na području Slatine.

Tomislav je ovih dana optužen da je u noći na 27. srpnja provalio u obiteljsku kuću u sklopu velike farme u Kusonjama. Nasilno je otvorio dvokrilni prozor na kuhinji u prizemlju, iz kuhinjskog elementa otuđio jedan zlatni i tri srebrna prstena, a potom otišao u potkrovlje kuće.

Tamo je iz ormara spavaće sobe izvadio paket sa dječjim pelenama koji je istresao na trosjed te u jednoj peleni pronašao skriveni novčani iznos od 27.000 kuna u apoenima od 100 i 200 kuna. Tužitelji za njega traže osam mjeseci bezuvjetnog zatvora.

No, Tomislav je tijekom istrage sve zanijekao, kaže da nema pojma gdje je ta kuća. Od polovice srpnja do polovice kolovoza, kaže, bio je u Crikvenici i Malinskoj jer tamo ima apartmane. S njim su bili supruga Ena, otac Ante, sestra Sandra, rođaci Mario i Ivona. Posjeduje i fotografije s ljetovanja snimljene mobitelom.

TRAG TENISICA

Iz izlista Hrvatske turističke zajednice doista je vidljivo da se prijavio da u vremenu od 20. srpnja do 31. kolovoza iste godine boravi u apartmanskom objektu u Crikvenici.

Ipak, jedan od ključnih dokaza za optužnicu bio je “trag fragmenta otiska potplate obuće pronađen otisnut na prašnjavoj podlozi podnih pločica na katu kuće u kupaonici u izgradnji”. Trag je fotografiran na mjestu pronalaska i fiksiran na crnu foliju.

Pretragom obiteljskog stana u Slatini pronađen je par tenisica marke Adidas. Kasnijim vještačenjem ustanovljeno je da se “sporni otisak podudara s potplatom lijeve tenisice”.

Tomislav je zaboravio na još neke važne detalje koji ruše njegov alibi da je tih dana bio na moru. Njega su, naime, potkraj srpnja policajci dvaput zatekli upravo u Slatini. Prvi put 25. srpnja oko 20.20 sati u Ulici Vlahe Bukovca, a drugi put 31. srpnja za upravljačem automobila u Ulici braće Radić.

Na te detalje Tomislav koji u Slatini ima vlastito građevinsko poduzeće nije računao. Uskoro ga čeka suđenje.


Tagovi: ALIBI KRAđA PLJACKA PROVALA SLATINA

NEDAVNO OBJAVLJENO