BRAVAR HARA PO SJEVERU

Tomislav Čičko opet u ‘akciji’: nova optužnica protiv okorjelog prevaranta

Objavljeno, 29. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je još jedna optužnica protiv Tomislava Čička (41), osuđivanog prevaranta iz Gornjeg Laduča kod Zaprešića, kojeg se ovaj put tereti za prijevaru u gospodarskom poslovanju u okolici Varaždina.

Modus operandi isti je kao i ranijim slučajevima. S ljudima dogovori izradu inoks ograde putem svojeg poduzeća Bravarija Čičko j.d.o.o., uzme kaparu i nakon toga ni ograde ni novca.

Tako je bilo i lani u lipnju u Petrijancu, kad je od Natalije uzeo 6500 kuna kapare. Obrana je uglavnom po istoj špranci – zapao je u poslovne teškoće i imao druge obveze, ali vratit će novac već idući mjesec.

Poduzeće u blokadi

Prema podacima FINA-e, račun njegova poduzeća u neprekidnoj je blokadi još od veljače lani, odnosno i u vrijeme kad je od Natalije uzeo 6500 kuna kapare. Tužitelji za njega traže deset mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je lani već triput osuđivan.

Prema optužnici koju je nedavno prihvatio Općinski sud u Koprivnici, tereti ga se da je lani u lipnju “Željku iz Reke kod Koprivnice neistinito prikazao da će mu za iznos od 12.000 kuna izraditi i postaviti kovanu ogradu na kući u roku od 40 dana od dana uplate predujma u iznosu od 6000 kuna”, ali to nikad nije učinio.

Naša redakcija posljednjih je mjeseci komunicirala s desetak ljudi, uglavnom iz okolice Zagreba, Podravine i Varaždina, koji tvrde da im je Čičko također ostao dužan novac. Neki od njih su podnijeli kaznene prijave protiv njega.

Priča svih tih ogorčenih ljudi uglavnom je u dlaku ista: Čičko otvori poduzeće za deset kuna, ugovori poslove izrade kovanih ograda ili sličnih proizvoda od metala, uzme kaparu i – više se ne javlja.

Triput osuđen

Prevareni su se udružili i otvorili grupu na Facebooku u kojoj razmjenjuju iskustva i dogovaraju se o zajedničkim kaznenim prijavama. Uporni su da mu konačno stanu na kraj. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, triput je pravomoćno osuđen, ali niti jednom nije završio u zatvoru.

Tomislav je direktor i vlasnik jednostavnog poduzeća Bravarija Čičko registriranog za deset kuna sa sjedištem u Gornjem Laduču. Imao je poduzeće Čičko interijeri u okolici Zagreba, također osnovano za deset kuna, ali to je društvo početkom ove godine po sili zakona likvidirano.

U novoj optužnici koju je protiv njega podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu stoji kako je trenutačno zaposlen u poduzeću Rustic dekoratica j.d.o.o.


Tagovi: OGRADE PREVARANT TOMISLAV CICKO

NEDAVNO OBJAVLJENO