PRIJAVIO DUPLO MANJE KVADRATA

Uh, ovo je stvarno nezgodno: pogledajte tko je gradio novu kuću potpredsjednika Vlade

Objavljeno, 06. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ARHIV / Tomislav Tolušić
AUTOR
Redakcijski tekst

Portal Telegram upravo je otkrio vrlo nezgodnu priču o obiteljskoj kući potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i njegovim vezama s tvrtkom koja je gradila tu kuću u Virovitici. Telegramov novinar Drago Hedl navodi kako Tolušić za kuću tvrdi da ima 153 kvadrata, ali u katastru se doznaje da je dvostruko veće površine – 330 četvornih metara.

Osim toga, u posjedovnom listu stoji i kako je pomoćni objekt pokraj kuće, koji uopće nije uveden u ministrovu imovinsku karticu, veličine 121 kvadrat. “Na fotografijama se vidi da je zapravo riječ o kući, na kojoj se naziru velika staklena vrata, a ugrađen je i klima uređaj”, piše Telegram.

Kuću vrijednu gotovo milijun kuna gradila je lokalna tvrtka Građevinarstvo Horvat, koja je pak od Županije dobivala milijunske poslove u doba dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan. Telegram tako navodi kako je ta tvrtka gradila ili obnavljala tamošnje ordinacije obiteljske medicine, sjedišta javnih ustanova, osnovne i područne škole, ambulante i dom zdravlja… Radovi su ukupno premašivali iznos od deset milijuna kuna.


Tagovi: KUCA TOLUSIC VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO