BIVŠI MINISTAR POD LUPOM ISTRAŽITELJA

Tolušić na udaru USKOK-a i OLAF-a, istražuju mu i vinariju u Rezovcu

Objavljeno, 11. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Tomislav Tolušić u berbi grožđa
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić (HDZ) na udaru je europskih istražitelja zbog spornih ugovora o nabavi u vrijeme dok je bio ministar EU fondova, ali i poljoprivrede.

Na udaru je USKOK-a i OLAF-a, a predmet istraživanja su četiri ugovora s tvrtkom Omega software tijekom kojih je posao s prvotnih 4,6 narastao na gotovo 32 milijuna kuna, piše u subotu Jutarnji list.

No, to navodno nije jedino što je predmet istrage. Kako pišu 24sata, i vinarija Tomislava Tolušića, za koju je dobio 2,5 milijuna kuna iz fondova Europske unije također je na meti europskih tužitelja. Provode se navodno opsežni izvidi te je izuzeta sva dokumentacija o tom financiranju.

VINA APOLITICO

Kad je riječ o tvrtki Omega software, prvi ugovor je kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU potpisao Tolušić, a ostale je sklopila također bivša ministrica Gabrijela Žalac koja je od sredine studenoga u pritvoru zbog sumnje da je u toj aferi oštetila EU i RH za čak 1,8 milijuna eura.

Tolušić je za Jutarnji izjavio da se ne sjeća tog posla jer je kratko bio u tom ministarstvu, a rekao je i da ga nitko nikad od istražnih tijela nije nazvao ni pitao ništa oko njegove vinarije za koju mediji već dulje vrijeme propitkuju kako je došao do nje.

Tolušić je dobio čak 2,5 milijuna kuna za gradnju vinarije u Rezovcu kod Virovitice koja je dovršena za manje od četiri mjeseca. Nakon odlaska iz Vlade povukao se iz politike i posvetio vinarstvu vinogradarstvu. Njegova vina rade se pod brandom Apolitico.


Tagovi: APOLITICO OLAF SOFTWARE TOMISLAV TOLUšIć USKOK VINARIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO