GLASANJE O KREDITU

Točno u podne pada odluka: hoće li veliki dobavljači zbog duga zaratiti s Agrokorom

Objavljeno, 04. rujna 2019. Financijer
# Foto: ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

U srijedu točno u podne peteročlano vjerovničko vijeće bivšeg Agrokora glasat će o refinanciranju “roll up” kredita po povoljnijim uvjetima. Uvjeti iz novog kredita digli su na noge Agrokorove dobavljače zbog novog modela isplate dugova.

Kako javlja HRT, pregovori Agrokorovih dobavljača i čelnih ljudi Fortenova grupe sinoć su potrajali do kasno u noć. No, i dalje nije poznato je li dogovoren kompromis te hoće li u danas u podne dobavljači glasati za novi kredit.

Čelnik Udruge dobavljača i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar vjeruje u dogovor s Fortenovom. Otkrio je i ključne zahtjeve dobavljača.

“Prvi je definiranje minimalnog iznosa isplate tzv, graničnog duga. Drugi je donošenje jasnih kriterija razine financijske likvidnosti Konzuma za isplatu preostalog duga.

Treći, najsporniji, je da se iz ugovora s novim kreditorima makne limit po kojem se dobavljačima može isplatiti najviše pet milijuna eura godišnje, odnosno 15 milijuna u tri godine”, izjavio je Pucar za HRT.

Na današnjem peteročlanom vjerovničkom vijeću koje odlučuje o novim kreditnim uvjetima sudjelovat će i dvoje predstavnika udruge Agrokorovih dobavljača. Nemaju većinu za promjenu uvjeta, ali njihovi argumenti pozorno će se slušati.


Tagovi: AGROKOR DOBAVLJAčI KREDIT MARIN PUCAR

NEDAVNO OBJAVLJENO