ŽIVOPISNI PODUZETNIK

Tko je Dario Kmetić, čovjek čija je propala tvrtka najveći porezni dužnik

Objavljeno, 01. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Poduzeće Darkmet iz Koprivnice osnovano u kolovozu 2013. za deset kuna državi je ovog časa dužno čak 11 milijuna kuna za pdv, objavila je Porezna uprava na novoj ‘listi srama’.

Darkmet je ovog časa najveći porezni dužnik u Koprivničko-križevačkoj županiji. Iza te tvrtke krio se ‘živopisni’ koprivnički poduzetnik Dario Kmetić iz Magdalenske ulice.

No, tvrtki koja se bavila veleprodajom goriva poreznici danas mogu staviti soli na rep i mogu se oprostiti s 11 milijuna kuna teškim potraživanjima. Darkmet je, naime, odlukom Trgovačkog suda u ožujku ove godine brisan iz sudskog registra. Više ne postoji.

U dlaku se ista stvar dogodila i s drugim Kmetićevim poduzećima. U kolovozu 2015. on u Zagrebu osniva poduzeće Start projekt za trgovinu automobilima. Već u studenom 2018. društvo je brisano iz sudskog registra.

S obzirom da Start projekt u kratkom aktivnom razdoblju nije objavio niti jedan financijski izvještaj, nije poznato kako je poslovao i je li možda ostao dužan.

Treću tvrtku Sprint Zagreb, koja se bavila prodajom i proizvodnjom parfema i kozmetike, koprivnički je poduzetnik kupio od bivše vlasnice u siječnju 2016. godine. Već u ožujku 2019. brisana je iz registra odlukom Trgovačkog suda.

Ni ta tvrtka nije objavljivala financijske izvještaje. No, ne bi nas čudilo da su sva tri Kmetićeva poduzeća međusobno poslovno surađivala.


Tagovi: DARIO KMETIć DUG POREZNA UPRAVA POREZNI DUžNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO