Tisuću torcidaša blokiralo autocestu i napalo policiju koja je pucala na njih!

Objavljeno, 22. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ČITATELJ / Torcida napala policiju, više je ranjenih i ozlijeđenih
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko tisuću navijača Hajduka blokiralo je sinoć autocestu kod Karlovca i žestoko se sukobilo s policajcima koji su na njih morali pucati iz vatrenog oružja!

Zagrebaćka policija jutros je otkrila detalje kaosa na autocesti nakon utakmice Dinama i Hajduka u Zagrebu.

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Torcidaši leže na autocesti nakon sukoba s policijom / Foto: Facebook – čitatelj

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, naveli su u nedjelju ujutro iz policije.

Dio autoceste A1 između Lučkog i Jastrebarskog u smjeru Splita još uvijek je zatvoren za sav promet.

“Za sav je promet zatvorena dionica autoceste između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Karlovca. Vozila se mogu na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko”, javlja HAK.


Tagovi: AUTOCESTA POLICIJA SUKOB TORCIDA

NEDAVNO OBJAVLJENO