Težak sudar dva biciklista: stariji teško ozlijeđen, mlađi jako pijan

Objavljeno, 17. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Težak sudar dva bicikla: stariji biciklist koji je skrivio nesreću teško je ozlijeđen, a mlađi je prijavljen jer je bio jako pijan.

“U Slavonskom Brodu, na biciklističkoj stazi kolnika Ulice Matije Gupca (podvožnjak), u utorak u 18.50 sati, u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dvojica biciklista, teško je ozlijeđena jedna osoba.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da se 61-godišnjak, upravljajući biciklom na mjestu gdje je biciklistička staza uređena i obilježena za dvosmjerni promet nije kretao desnom stranom staze, već je biciklom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje bicikala iz suprotnog smjera.

Pritom je došlo do udara bicikla u drugi bicikl kojim se iz suprotnog smjera kretao 39-godišnjak. Uslijed udara obojica vozača su zajedno sa biciklima pala na kolnik.

Ozlijeđen je 61-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške. Alkotestom je u organizmu 39-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,97 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv obojice vozača bicikala donose obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, rekli su u policiji danas.


Tagovi: BICIKLI PROMETNA SLAVONSKI BROD SUDAR

NEDAVNO OBJAVLJENO