CRNA BILANCA NA SJEVERU

Teška stradavanja traktorista: u mjesec dana 3 poginula i 7 ozlijeđenih

Objavljeno, 08. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajima iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Dva su starija traktorista stradala prilikom prevrtanja traktora na području Zagorja, izvijestila je tamošnja policija.

U srijedu oko 9.45 sati došlo je do prevrtanja poljoprivrednog traktora u Malom Bukovcu prilikom čega je 76-godišnjak zadobilo teške tjelesne ozlijede. Kretao se po zapuštenoj poljoprivrednoj površini, a do prevrtanja je došlo kad je prednjim i zadnjim kotačem naišao na neravninu na tlu koja je bila prekrivena visokom travom i niskim raslinjem.

“Tom prilikom traktor se prevrnuo na bočnu stranu, a 76-godišnji vozač prevezen je u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju”, navode u zagorskoj policiji.

U utorak pak oko 17 sati u mjestu Velika Gora, na šumskom putu, 74-godišnjak upravljao je traktorom niz padinu šumskog puta prekrivenu lišćem te je došlo do proklizavanja pogonskih kotača i prevrtanja traktora na bočnu stranu.

“Vozilom hitne medicinske pomoći 74-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje je utvrđeno kako je zadobio lakše tjelesne ozlijede, ali je zadržan na daljnjem liječenju”, ističu u policiji.

Na sjeveru Hrvatske u proteklih mjesec dana tri su traktorista izgubila živote u teškim nesrećama. Početkom lipnja u prevrtanju traktora smrtno je stradao 67-godišnji traktorist u mjestu Lovrečka Velika kod Vrbovca.

Potkraj lipnja pak poginuo je traktorist u mjestu Breznik Žakanjski na širem karlovačkom području. Vozač (62) traktora stradao je u prevrtanju poljoprivrednog stroja.

Početkom srpnja u nesreći kod Slavonskog Broda poginuo je 85-godišnji traktorist. U Podvinju oko 19 sati pao je s traktora vozeći niz strminu. U jednom je trenutku izgubio nadzor, udario u dva stabla i pao s traktora a glavu te poginuo, izvijestila je policija.

Od početka lipnja do danas poginulo je ili ozlijeđeno 10 traktorista na sjeveru Hrvatske koji su obavljali poljoprivredne radove.


 


Tagovi: NESREćE STRADALI TRAKTORISTI

NEDAVNO OBJAVLJENO