CIJEVI STIGLE NA ZRINSKI

Teška mehanizacija od danas u središtu grada, počela obnova glavnih trgova

Objavljeno, 01. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: KC VODE / Cijevi stigle u centar Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Na Zrinskom i Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici počela je rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u sklopu projekta obnove središnjih gradskih trgova. Radovi su vrijedni oko 4,7 milijuna kuna bez pdv-a, a rok za izvedbu je godinu dana.

Koprivničke vode, investitor, tumače kako od danas počinje pojačani promet teretnih vozila na centralnim gradskim trgovima zbog dovoza potrebnog materija i strojeva, a zatvorit će se i četiri parkirališna mjesta od strane Trga bana Jelačića (na parkiralištu kod gradske Turističke zajednice). Od sljedeće godine zatvorit će se cijelo parkiralište.

“Mole se građani da u narednom periodu budu na većem oprezu zbog pojačanog prometa, kako na trgovima, tako i na okolnim prometnicama do završetka radova. Radovi obuhvaćaju izgradnju četiri nove trase distributivnog i opskrbnog vodovoda te dva odvodna kanala uz koje će se izvesti i priključci.

Središte Koprivnice, trg ide obnova Zrinski trg i Trg bana Josipa Jelačića
Ovako će izgledati središte Koprivnice / Autor: NFO

Glavni opskrbni vodovod „Trasa 1“ izvodi se u duljini od 297 metara, od spoja na postojećem zasunskom oknu Zrinskog trga i Svilarske ulice do spoja na postojeće zasunsko okno na Trgu bana Josipa Jelačića. Ukupna duljina preostale tri dionice distributivnih vodovoda iznosi 424 metra.

Kanalizacijska mreža formirana je u obliku dva nova kanala koji će se položajno i namjenski prilagoditi instalacijama i postojećem kolektorskom sustavu Koprivnice. Novoizgrađena mreža po svojoj će funkciji i namjeni spadati u mješoviti sustav odvodnje otpadnih i oborinskih voda. Ukupne duljine kolektora iznosit će 372 metra”, priopćili su iz Koprivničkih voda.

Ukupna investicija obnove središnjih gradskih trgova teška je oko 16 milijuna kuna. Trgovi bi u novome ruhu trebali zasjati do kraja 2022. godine.


Tagovi: CIJEVI KC VODE OBNOVA TRG

NEDAVNO OBJAVLJENO