PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOZAČICE

Tea s Covidom skrivila tešku prometnu, policajcu prešutjela da je zaražena

Objavljeno, 07. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događaje iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv vozačice koja je skrivila tešku prometnu nesreću u vrijeme dok joj je bila određena samoizolacija zbog Covida, o čemu nije izvijestila ni policajca koji ju je došao ispitati.

Nesreća se dogodila u veljači ove godine oko 12.35 sati u Kominu. Vozačica Tea (27), kako stoji u optužnici, upravljala je suzukijem swiftom te je u jednom času izgubila nadzor i u zanošenju prešla na suprotni prometni trak. Prednjim lijevim dijelom swifta naletjela je na prednji dio opela zagrebačkih oznaka. Teške tjelesne ozljede – prijelom prsnoga koša i rebara – zadobila je putnica koja je sjedila na stražnjoj desnoj strani opela.

Osim toga, optužnicom je se tereti da je par dana kasnije oko 15.15 sati u Setom Ivanu Zelini, “znajući da je oboljela od zarazne bolesti Covid-19, propustila o tome upoznati policijskog službenika Gorana, koji je došao u kuću ispitati je u svojstvu osumnjičenice za prekršaj protiv javnog reda i mira, dovodeći ga pritom u opasnost”.

VOZILA PREMA BISTRICI

Vozačici Tei, kako su naglasili tužitelji, u vrijeme kada je sudjelovala u prometnoj nesreći bila je određena mjera samoizolacije i do nesreće ne bi došlo da je okrivljena uskladila svoje ponašanje s naloženom joj mjerom.

“Točno je, skrivila sam prometnu kad sam išla iz Zeline prema Mariji Bistrici. Stisnula sam kočnicu, ali je automobil bio tehnički neispravan, na što me je ranije upozoravao otac. Auto je počeo plesati i pogodio drugi automobil u kojem je bila gospođa koja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Nisam htjela da se to dogodi i žao mi je. S tom gospođom sam u kontaktu, a treba reći i da je cesta tog dana bila skliska. A ovo za Covid i policajca? Smatram da nikoga nisam ugrozila i za to se ne osjećam krivom”, rekla je Tea.

Državno odvjetništvo u optužnici predlaže da se Teu za oba kaznena djela proglasi krivom te da je se osudi na godinu dana uvjetnog zatvora.


Tagovi: COVID OPTUžNICA PROMETNA TEA ZELINA

NEDAVNO OBJAVLJENO