Tea (27) policiji e-mailom poslala samo jednu riječ. Osuđena je

Objavljeno, 24. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Tea (27) proglašena je krivom i osuđena jer je policiji sa svojeg privatnog e-maila u veljači oko 12.55 sati uputiila poruku sa samo jednom riječi.

Prema presudi, Tea je bila “isprovocirana time što joj poslavši e-mail na granični prijelaz Dubrava Križovljanska, sa zahtjevom i fotografijom nalaza za ukidanje samoizolacije, policijski službenici nisu ukinuli samoizolaciju”.

“Uvidom u fotografiju nje bilo vidljivo da se radi o PCR nalazu testa koji je potreban za ukidanje samoizolacije, već se radilo o Rapid testu koji se ne priznaje za ukidanje samoizolacije”, navodi se u presudi.

Zbog toga je s kućne adrese u Svetom Ivanu Zelini ponovno uputila e-mail namijenjen policijskom službeniku Ivici na njegov službeni e-mail, a u poruci je napisala samo jednu riječ – debili.

“Time je vrijeđala i omalovažavala instituciju MUP-a, kao i same policijske službenike PU Varaždinske, u vezi sa vršenjem službe, dakle, omalovažavala i vrijeđala službene osobe u vršenju službe”, naglasila je prekršajna sutkinja iz Svetog Ivana Zeline.

Ukidanje samoizolacije

Tea je u svojoj pisanoj obrani priznala krivnju te je objasnila kako joj je prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska policijski službenik odredio mjeru samoizolacije, iako mu je rekla da se u roku od 48 sati vraća natrag u Njemačku.

“U veljači mi se dogodila teška prometna nesreća, nakon koje nije bilo nikakve šanse da se u roku od 48 sati vratim nazad u Njemačku. Dan poslije otišla sam napraviti brzi test na kojem sam bila negativna.

Granična policija odbila je moj zahtjev za ukidanje samoizolacije, na što sam ja njima poslala e-mail s porukom “debili”. Ispričavam se, nije mi bila namjera ikoga uvrijediti. Jednostavno, bila sam isprovocirana i rastresena takvim raspletom situacije”, branila se Tea.

Sutkinja ju je proglasila krivom i odredila joj kaznu od 100 eura, odnosno 751 kunu. Uz to, mora platiti 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Kao olakotna okolnost uzeta joj je dosadašnja neosuđivanost.


Tagovi: E-MAIL POLICIJA PRESUDA UVREDA

NEDAVNO OBJAVLJENO