Tanja vozila u rikverc pa srušila rasvjetni stup i zbrisala s mjesta nesreće

Objavljeno, 15. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Medicinska sestra Tanja (40) proglašena je krivom i osuđena jer je vožnjom automobila unatrag srušila metalni rasvjetni stup na parkiralište te zbrisala s mjesta nesreće.

Prema presudi, ona je početkom prosinca u 14.45 sati u Jablanovcu upravljala audijem zagrebačkih oznaka parkirališnim prostorom Zaprešićke ulice vožnjom unatrag, a da se prije toga nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu.

“Uslijed toga je stražnjim dijelom vozila udarila u metalni stup s rasvjetnim tijelima vlasništvo trgovačkog centra West gate, gdje je zbog udara došlo do puknuća stupa koji je srušen na parkirališni prostor, a u prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Iste zgode zgode nakon prometne nesreće napustila je mjesto događaja, a da vlasniku oštećene stvari nije ostavila podatke o sebi i vozilu”, navodi se u nepravomoćnoj presudi prekršajnog suda.

Tanja je na ročištu sve priznala i iskreno se pokajala.

“Reagirala sam tako i otišla, a sigurno to više ne bih ponovila“, rekla je pred prekršajnom sutkinjom požaliviši se pritom na teške životne uvjete. Sutkinja ju je kaznila s 1500 kuna, ali joj vozačku nije oduzela, premda je policija to predlagala.

“I bez izricanja takve mjere okrivljenica će se ubuduće kloniti počinjenja prekršaja u prometu, s obzirom na prethodno navede utvrđene olakotne okolnosti, a njeno ponašanje nakon prekršaja ukazuje da joj se slično više neće ponoviti.

Sud je posebno uzeo u obzir činjenicu da je okrivljenica dugogodišnja vozačica koja nikada do sada nije prekršajno osuđivana te da joj je vozačka dozvola izuzetno bitna zbog poslovnih i privatnih obveza”, navodi se na koncu u presudi.


Tagovi: MEDICINSKA SESTRA PRESUDA SRUšILA STUP VOZILA RIKVERC WEST GATE ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO